19. 3. 2012

Děkujeme, přicházíme

Díváme se realitě zpříma do očí a v duchu výroku vyřčeného možná dr. Seussem a možná někým úplně jiným „nepláčeme, že je to za námi; smějeme se, že se to stalo.“

Teď už víme, jaké to je „mít v nohách tisíc mil“, poznali jsme nejkrásnější kouty světa, jejich obyvatele, a snad i více sami sebe. Nemá smysl rozepisovat se o tom, jak „úžasné“ to bylo, fotky a texty by měly mluvit samy za sebe.

Společně s tímto příspěvkem se na blogu objeví záložka Celkové statistiky, kde si o naší cestě můžete udělat představu v číslech a dozvědět se o některých „nej.“ O nákladech je pojednáno v záložce „Kolik to stojí.“

Na závěr nezbývá než poděkovat vám za pozornost, psychickou i praktickou podporu a bohatou komunikaci a vyjádřit přání, aby nám všem štěstěna zůstala nakloněna jak při dalších cestách světem, tak též a především v cestě životem.

Stránky budou samozřejmě fungovat dál, pro naše vlastní potěšení, jako inspirace pro ostatní a v neposlední řadě i jako místo, kde se můžeme setkávat nad cestami budoucími. Určitě by stálo za to doplnit i zážitky z cest minulých, které jsou neméně barvité a vzhledem k našemu tehdejšímu ranému mládí leckdy i mnohem šílenější... – zatím se na Picase podívejte alespoň na fotky, třeba z Kamčatky, Ekvádoru, Mongolska nebo Srí Lanky.

Závěrem vás srdečně zveme na promítání fotek z patagonské Carretery Austral v rámci cestovatelského festivalu Kolem světa v sobotu 24. března ve 10:45 hodin ve Velkém sálu Kulturního domu v Ládví. Více o festivalu naleznete na www.kolemsveta.cz.

Děkujeme, přicházíme :-)

Sam a Soňa

1 komentář:

  1. Vážení cestovatelé.

    Včera jsme s manželkou absolvovali v Klubu cestovatelů Vaši přednášku o cestě kolem světa, kterou jste podnikli během dvou posledních let.

    Slyšeli jsme Vás, viděli Vaše snímky a dokonce jsme s Vámi mohli krátce pohovořit.

    Dnes jsme začali podrobně číst Vaše komentáře k fotografiím a cestám na Vaší internetové stránce www.jinykafe.cz.

    Toto vše zmiňuji, protože tak snad lépe vynikne skutečnost, že jsme Vašim počinem zcela uneseni a nadšeni, ale také plní obdivu.

    Obdivu k Vaší odvaze tuto cestu podniknout,

    - obdivu k Vašemu prostudování množství všech informačních pramenů potřebných k takové cestě,

    - obdivu k Vaší dokonalé organizaci všeho, co tato cesta obnášela a nakonec

    - k obdivu zpracování všech Vašich zážitků, instalaci množství velmi kvalitních dokumentárních i kumštýřských fotografií.

    Váš písemný komentář k cestám, pobytům a snímkům je psán krásnou, moderní češtinou, je stručný, jasný a nezapomíná na zajímavé skutečnosti, pro dané místo charakteristické.

    A zde se dostávám k naší prosbě, resp. doporučení: domníváme se, že po malých edičních úpravách byste mohli obsah internetových stránek s obrazovým materiálem publikovat knižně, prostě vydat cestopisnou obrazovou knihu, která by byla jakousi pomyslnou tečkou, nebo dosaženým vrcholem při Vaší dvouleté a dosud zcela výjimečné cestě kolem světa.

    Nepochybuji vůbec o tom, že by kniha měla úspěch, protože Vaše cesta byla po všech stránkách mimořádná.



    S přáním pevného zdraví Vám oběma,



    Miroslav Švec,

    U druhé baterie 35

    Praha 6.

    e-mail: mireksvec@volny.cz

    OdpovědětVymazat